Mitul carbohidraților, parțial distrus de oamenii de știință. Ce efect au asupra masei musculare, de fapt

de: Iulia Kelt
03 04. 2024

Dietele bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați au fost considerate de mult timp metoda standard pentru persoanele care merg la sală și culturisti care își doresc să facă mușchi și să piardă grăsime.

Nutriția adecvată, alături de antrenamentul structurat, susține aceste procese. Proteinele sunt esențiale deoarece conțin aminoacizi care furnizează blocurile de construcție ale mușchilor.

Datele evidențiază faptul că aportul zilnic de proteine ​​alături de consumul suficient de calorii poate fi esențial pentru a face mușchi.

Alte nutrienți, cum ar fi grăsimile esențiale, vitaminele și mineralele, sunt, de asemenea, relevante pentru procesul de construire a mușchilor. În schimb, consumul mai mic de calorii decât are nevoie corpul ar putea afecta negativ antrenamentul.

Unde se încadrează carbohidrații?

În timp ce unele studii arată că combinarea carbohidraților și a proteinelor după exerciții poate duce la creșterea sintezei proteinelor musculare, alte studii arată altceva.

Acest lucru se datorează faptului că aminoacizii sunt cheia acestui proces, iar carbohidrații pur și simplu nu furnizează aceste blocuri de construcție și, prin urmare, nu pot conduce direct sinteza proteinelor musculare.

Dar carbohidrații pot avea un impact asupra gradului de descompunere a proteinelor musculare care are loc. Acest lucru se datorează faptului că aceștia declanșează producerea de insulină în organism, ceea ce a fost demonstrat că reduce descompunerea proteinelor.

Cu toate acestea, proteinele influențează și producția de insulină, creând un efect similar. Deci, dacă aveți suficiente proteine ​​după exerciții, s-ar putea argumenta că nu este nevoie de carbohidrați suplimentari din perspectiva construcției musculare.

Tendințele de la sălile de forță

Unii culturiști tind să treacă printr-o fază de „mărire”, crescând numărul de calorii pe care le consumă zilnic cu aproximativ 15% sau mai mult în încercarea de a crește masa musculară.

Aceasta este urmată de o fază de „tăiere” pentru a reduce strategic grăsimea corporală în scopul de a face mușchii mai vizibili.

Utilizarea unei abordări cu conținut scăzut de carbohidrați poate promova pierderea de grăsime, rezultând într-o fizionomie tonifiată. De aceea, mulți entuziaști ai salilor de forță și culturiști optează pentru această metodă, dar, cel mai probabil, secretul se află în echilibru.